روانشناسی جمعی بازار چیست؟
روانشناسی جمعی بازار چیست؟
سه دسته معامله گر در بازار وجود دارند: خریداران، فروشندگان و معامله گران بی تصمیم.خریداران و فروشندگان همواره در کشمکش هستند.خریداران می خواهند کمترین قیمت را بپردازند و فروشندگان می خواهند به بالاترین قیمت بفروشند.
اگر اعضای هر دو گروه بخواهند بر خواسته خود پافشاری کنند هیچ معامله ای به ثبت نخواهد رسید. و زمانی که هیچ معامله ای به ثبت نرسد هیچ قیمتی نیز ثبت نخواهد شد.یک معامله زمانی اتفاق می افتد که یکی از دو حالت اتفاق بیافتد:
یا یک خریدار مشتاق نرخ فروشنده را بپذیرد و حاضر به پرداخت آن شود و یا یک فروشنده مشتاق شرایط خریدار را پذیرفته و کمی ارزان تر از آنچه مدنظر دارد به فروش برساند.این تعداد زیاد معامله گران بی تصمیم است که خریداران و فروشندگان را وادار می کند کمی کوتاه بیایند تا این فرصت از دستشان نرود.
زمانی که یک خریدار و فروشنده به تنهایی معامله ای را انجام می دهند ممکن است یک مدت زمان نسبتاً طولانی را به چانه زنی و بحث بر سر قیمت بگذارند تا به توافق برسنداما در بازار بورس خریداران و فروشندگان باید با سرعت عمل بیشتری تصمیم گیری نمایند.
خریداران می خرند چون انتظار رشد قیمت را دارند و فروشندگان می فروشند چون انتظار ریزش قیمت را دارند.خریداران و فروشندگان در حالی با یکدیگر معامله می کنند که توسط معامله گران بی تصمیم احاطه شده اند که هنوز معلوم نیست به صف خریداران خواهند پیوست یا به فروشندگان و با تغییر قیمت یا گذشت زمان تصمیم گیری خواهند کرد.
پیوستن به جمع خریداران باعث افزایش قیمت و پیوستن به جمع فروشندگان باعث کاهش قیمت می گرددمعامله گران بی تصمیم با ایجاد حس الزام به تصمیم گیری سریع در خریداران و فروشندگان افزایش و کاهش قیمت را سرعت می بخشند.
هر قیمت به معنی توافق نظر آنی بر ارزش بین کلیه شرکت کنندگان در بازار است که منجر به انجام معامله شده و به عمل در می آید.
قیمت زاییده همه معامله گران اعم از خریداران، فروشندگان و معامله گران بی تصمیم است. الگوهای قیمت و حجم بازتاب روان شناسی جمعی در بازار است
دیدگاهتان را بنویسید