طمع تهدیدی جدی برای معامله گران
طمع تهدیدی جدی برای معامله گران بازار بورس
پس از ترس و زیرشاخه های آن، طمع دومین احساس آسیب زننده قوی به معامله گران است. بشر همیشه در طول تاریخ با طمع های خویش درگیر بوده و زیان های بسیاری دیده است.در بازارهای مالی طمع در نقاط مختلفی بروز می نماید که من قصد دارم به دو نقطه خاص بپردازم، جایی که معامله گران بیشترین آسیب ها را در طمع می بینند.
اول ـ طمع در حجم های ورود به یک معامله
بروز طمع در مدیریت سرمایه زمانی رخ می دهد که معامله گر معاملات بسیار پرسودی را تجربه کرده و فراموش می کند بخشی از سودهای جذاب به سبب جریان صعودی بازار بوده است.
معامله گر در مورد میزان مهارت و توانایی هایش دچار قضاوت اشتباه می شود (سوگیری سرخود معطلی) و در نتیجه چنان به سود احتمالی یک معامله مطمئن می شود که با حجم و سرمایه بسیار بالاتر از تقسیمات معمول در استراتژی خودش، وارد آن معامله می شود.
تجربه بیشتر معامله گران بزرگ به این اشاره دارد که گاهی زیان یک معامله سود چند معامله قبلی را از بین می برد، این اتفاق با طمع در حجم های ورود محقق می شود.
برای جلوگیری از بروز چنین شرایطی معامله گر مدام باید به خود یادآوری کند که، بخشی از سودهایش به روند بازار ارتباط داشته و نه فقط به مهارت های خودش و نظم لازم در استراتژی مدیریت ریسک و سرمایه و تقسیمات خود را به هیچ عنوان زیر پا نگذارد.
دوم ـ طمع در نقاط هدف و خروج
اما نقطه دوم خودنمایی طمع، (طمع در نقاط هدف و خروج)، معامله گر برای خود مقاومت های تحلیلی تعیین کرده و یا حتی اهداف عددی خروج دارد، اما زمانی که قیمت به آن نواحی رسید مغز معامله گر مدام وارد خودگویی می شود، (حیف است خارج شوم)
معامله گران با تجربه پس از مدتی متوجه می شوند تصمیم گیری برای خروج از معامله و یا فروختن بسیار سخت تر از ورود است. برای رسیدن به تصمیم سخت خروج، معامله گران باید از قبل استراتژی واضحی برای خروج داشته باشند.
مواردی نظیر خروج مستقیم در یک عدد، خروج شناور دقیق و واضح و سیو سودهایی با درصد کاملا مشخص.
در غیر این صورت متوجه می شوند سودهایی که در اهداف مقاومتی در معاملات باز می بینند در واقع، بستنی هایی هستند که ابتدا آرام آرام و بعد به سرعت آب می شوند!
و تا زمانی که دکمه فروش یا خروج از معامله را فشار نداده اند هیچ صعودی نکرده اند.
معامله گران در اهداف مقاومتی باید مدام به خود یادآوری کنند (همه سودهای یک معامله مال من نیست) و به لحاظ مغزی قدرت پول را روی ذهن خود کم کنند تا گامی مهم در ماندگاری و موفقیت در بازارهای مالی بردارند.
دیدگاهتان را بنویسید