معرفی وب سایت کوین 360
معرفی و امکانات وب سایت کوین 360
در زمینه رصد بازار ارزهای دیجیتال وب سایت های مختلفی وجود دارند که می توانند به تحلیلگران و معامله گران این بازار اطلاعات مفیدی را ارائه دهند.
یکی از این وب سایت ها، وب سایت کوین 360 می باشد. در این وب سایت شما امکان مشاهده نقشه بازار ارزهای دیجیتال را دارید. هر ارز دیجیتال بخشی از این نقشه بازار را در قالب یک بلاک به خود اختصاص داده است. همانگونه که در شکل زیر مشخص شده است شما می توانید، نقشه این بازار را براساس market cap یا Volume مشخص کنید Market cap .ارزش بازار را مشخص می کند و در این حالت هر ارز دیجیتالی که سرمایه بیشتری را به خود اختصاص داده باشد، بلاک بزرگتری خواهد داشت. Volume نیز حجم معاملات اخیر را نشان می دهد. در این حالت هر ارز دیجیتالی که اخیرا ارزش یا حجم معاملات بیشتری داشته باشد، بلاک بزرگتری را به خودش اختصاص خواهد داد.

در شکل های زیر تفاوت نمایش نقشه بازار براساس market cap یا Volume را مشاهده می نمایید
نقشه بازار ارزهای دیجیتال در سایت Coin360.com براساس Market cap
شکل 3 – نقشه بازار ارزهای دیجیتال در وب سایت Coin360.com براساس Volume
اگر بخواهید بازه زمانی را تغییر دهید، باید از قسمت Performance مانند شکل 4، بازه زمانی مد نظر خود را انتخاب کنید.
شکل 4ـ نحوه انتخاب بازه زمانی در وب سایت Coin360.com
زیر عنوان هر ارز دیجیتال، 3 عدد وجود دارد. به عنوان مثال در شکل 5 قیمت ارز BTC در حال حاضر (اول تیرماه 1400) 32,609.97 دلار است که در یک هفته اخیر-18.64 درصد ریزش داشته است. اگر Performance را روی یک ماه قرار دهید، بازدهی یک ماهه رمز ارزها مشخص می شود. پارامتری تحت عنوان Dominance هم برای هر رمز ارزی مشخص شده است که میزان تسلط یا نفوذ آن رمز ارز را به کل بازار مشخص می کند. یعنی اگر برای بیت کوین، Market cap را تقسیم بر Market cap کل بازار ارزهای دیجیتال کنید، مقدار درصد به دست می آید. پس اینطور می توان گفت که بیت کوین تقریبا 48 درصد از سرمایه ای را که توسط افراد مختلف برای خرید ارزهای دیجیتال صرف شده، به خودش اختصاص داده است.
شکل 5ـ مشخصات هر بلاک از رمزارزها
همانگونه که در شکل 6 مشاهده می نمایید ، در قسمت Type می توانید مشخص کنید که فقط کوین ها، یا فقط توکن ها و یا هم کوین ها و هم توکن ها نشان داده شوند.
شکل 6ـ نحوه نمایش بازار ارزهای دیجیتال براساس نوع کوین
قسمت Gainers and Losers نیز یک قسمت کاربردی است. با استفاده از این بخش مثلا می توانید مانند طبق شکل زیر (شکل 7)، مشخص کنید که 50 یا بیشتر ، رمز ارزی به شما نمایش داده شود که در یک هفته اخیر بیشترین افت قیمت را داشته اند، یا مثلا 100 ارز دیجیتالی نمایش داده شود که در یک هفته اخیر بیشترین بازدهی را داشته اند.
شکل 7ـ قسمت Gainers and Losersدر وب سایت کوین 360
به عنوان مثال، در شکل زیرPerformance را روی یک ماه قرار داده ایم و بعد 50 Losers را انتخاب کرده ایم تا ببینیم در یک ماه اخیر چه رمز ارزهایی بیشترین ریزش قیمت را داشته اند.
شکل 8 ـ تنظیمات نمایش 50 رمز ارزی که در یک ماه اخیر بیشترین افت قیمت را داشته اند
وب سایت این امکان را فراهم آورده است که نقشه بازار ارز دیجیتال را به صورت لیستی نیز مشاهده نمایید.
بر این اساس طبق شکل زیر می توانید view وب سایت را به حالت لیستی تغییر دهید در این حالت رمز ارزها به جای اینکه در قالب بلاک نمایش داده شوند، به صورت لیست نشان داده شوند.
در این حالت، رنک رمزارزها، قیمت ، درصد تغییرات در بازه زمانی مشخص شده، هجم این رمزارز در کل بازار، هجم معامله شده در بازه زمانی مشخص شده، میزان تولید از این رمزارز، و در آخر نمودار گرافیکی را مشاهده می نمایید.
شکل 9 ـ نمایش در حالت لیستی رمزارزها در وب سایت کوین 360
با کلیک کردن روی هر رمز ارز می توانید اطلاعات بیشتری در مورد آن داشته باشید.
شکل 10 ـ نمایش اطلاعات رمزارز بیت کوین در وب سایت کوین 360
به عنوان مثال برای بیت کوین، در سطر اول آدرس سایت، سطر دوم لینک اکسپلورر بلاکچین بیت کوین و در زیر آن لینک شبکه های اجتماعی را می بینید. از قسمت Source Code هم می توانید Source Code این رمز ارز را در سایت Github ببینید.
در بخشی از صفحه مربوط به هر رمز ارز پلتفرم های معاملاتی آن مشخص شده است . به عنوان مثال در شکل زیر تعدادی پلتفرم مشخص شده که با استفاده از آن ها امکان معامله بیت کوین وجود دارد، البته بعضی از این پلتفرم ها برای ما ایرانی ها کاربردی ندارند و نمی توانیم از آن ها استفاده کنیم.
شکل 11ـ برخی پلتفرم های معاملاتی بیت کوین معرفی شده در وب سایت کوین 360
Market Cap مخفف مارکت کپیتالیزیشن است و مبلغ کل سرمایه ای را نشان می دهد که افراد مختلف برای خرید یک رمز ارز صرف کرده اند. در شکل زیر میزان مارکت کپ بیت کوین در تاریخ 1 تیر ماه 1400 را مشاهده می نمایید .
Vol24 نیز حجم 24 ساعته هر رمز ارز را نشان می دهد، به عبارتی مشخص می کند که ارزش معاملات این رمز ارز در 24 ساعت اخیر چقدر بوده است
Circulating Supply تعداد واحدهای موجود این ارز دیجیتال را مشخص می کند اگر تعداد واحدهای هر رمزارز دیجیتال را در قیمت ضرب کنیم، Market Cap به دست می آید.
در نهایت Max Supply مشخص می کند که هر رمز ارز حداکثر چه تعداد واحد می تواند داشته باشد. البته بعضی از ارزهای دیجیتال هستند که حداکثر تعداد واحد آن ها محدودیتی ندارد.
شکل 12ـ بخش Market Cap رمز ارز بیت کوین در وب سایت کوین 360
یکی دیگر از بخش هایی که در مورد این رمزارز قابل مشاهده است، نمایش نمودار آن در وب سایت کوین 360 است.
شکل 13ـ نمایش نمودار بیت کوین در وب سایت کوین360
با تغییر حالت این نمودار به نمایش در Tradingview می توانید از ابزارهای تحلیل نیز برای تحلیل تکنیکال این رمزارز استفاده نمایید.
شکل 14ـ نمایش نمودار بیت کوین در Tradingview
یکی از بخش هایی که در صفحه رمز ارز بیت کوین وجود دارد، بخش Mining Info می باشد. Hashing algorithm، الگوریتم هش کردن را مشخص می کند. یعنی این که اگر شما مثلا قصد دارید دستگاه ماینری بخرید تا با آن بیت کوین استخراج کنید، باید حتما مشخصات دستگاه را چک کنید تا مطمئن شوید که الگوریتمی که برای هش کردن استفاده می کند، SHA-256 است. اگر الگوریتم دیگری داشته باشد، طبیعی است که نمی توانید با آن بیت کوین استخراج کنید. پس به این نکته توجه داشته باشید.
شکل 15ـ بخش Mining Info در وب سایت کوین 360
یکی دیگر از قسمت های نوار ابزار بالا در وب سایت کوین 360، گزینه Exchanges است. اگر روی Exchanges کلیک کنید، مشاهده می کنید که زیر عنوان هر صرافی دو عدد نوشته شده است. عدد اول ارزش معاملات صرافی را در بازه زمانی انتخاب شده نشان می دهد و عدد دوم نیز میزان رشد یا افت ارزش معاملات را نشان می دهد.
شکل 16 ـ منوی Exchanges
اگر روی هر یک از صرافی ها کلیک کنیم، اطلاعات مربوط به آن صرافی نمایش داده می شود. به عنوان نمونه صرافی بایننس در سال 2017 در جزیره مالت تاسیس شده است. No.Markets نیز 1292 مورد اعلام شده است که منظور این است که از طریق این صرافی امکان معامله 1292 جفت ارز دیجیتال وجود دارد.
Reported Vol ارزش معاملات این صرافی را نشان می دهد که برای 24 ساعت گذشته و همچنین برای 30 روز گذشته مشخص شده است.
گزینه Maker Fee و Taker Fee نیز کارمزد را مشخص می کند.
دو نوع کارمزد داریم، یکی کارمزد Maker یا سفارش گذار و دیگری کارمزد Taker یا سفارش بردار است. حال باید ببینیم به چه افرادی Maker و به چه افرادی Taker گفته می شود.
شکل 17 ـ اطلاعات صرافی بایننس در وب سایت کوین 360
Maker به شخصی گفته می شود که سفارش خرید و یا فروش خودش را روی قیمت کنونی نمی گذارد و در قیمتی بالاتر یا پایین تر ثبت می کند. سفارش چنین شخصی به سرعت انجام نمی شود و وارد لیست سفارشات می گردد.
Taker به افرادی گفته می شود که وقتی بخواهند رمز ارزی را بخرند یا بفروشند، به قیمت بازار نگاه می کنند و سفارششان را دقیقا روی همان قیمت می گذارند تا سریع معامله آن ها انجام شود.
یکی دیگر از قسمت هایی که در این بخش نشان داده می شود Active markets است. در قسمت Active markets اطلاعاتی در رابطه با تمامی جفت ارزهایی که در این صرافی قابل معامله هستند، در اختیارتان قرار می گیرد.
شکل 18 ـ اطلاعات جفت ارزهایی که از طریق صرافی بایننس قابل معامله هستند
یکی دیگر از قسمت های نوار بالای سایت کوین 360 گزینه Watchlist است. به دو روش می توانید Watchlist درست کنید. روش اول این است که از مواردی که خود سایت پیشنهاد می دهد، واچ لیست بسازید. مثلا اگر روی Top 10 coins کلیک کنید، واچ لیستی از 10 ارز دیجیتالی که از نوع کوین هستند، ساخته می شود. ملاک برتر بودن این 10 ارز دیجیتال هم صرفا بیشتر بودن مارکت کپ آن ها است. روش دوم برای ساخت Watchlist نیز به این صورت است که هر رمز ارزی را که خودتان تمایل دارید به Watchlist اضافه کنید.

روی add your coins کلیک کنید و هر ارز دیجیتالی را که خواستید می توانید جستجو کنید و بعد روی علامت ستاره تا به Watchlist اضافه شود. به عنوان مثال بیت کوین، بایننس کوین و توکن bat را اضافه کنید. اسم Watchlist را هم خیلی راحت می توانید با دو بار کلیک کردن روی Watchlist 1 تغییر دهید.

دیدگاهتان را بنویسید