مقدمه ای بر روانشناسی معامله گری
مقدمه ای بر روانشناسی معامله گری
در این مقاله تصمیم داریم تا در رابطه با مقدمه ای بر روانشناسی معامله گری صحبت کنیم.
هرساله تعداد زیادی از معامله گران در سراسر دنیا آموزش های تحلیلی را به پایان رسانده و مسیر معامله گری را آغاز می کنند اما آمار تقریبی کارگزاری های جهان نشان می دهد فقط ۱۰ تا ۲۰ درصد معامله گران آموزش دیده، معامله در بازارهای مالی را تا سال ها ادامه می دهند.
این نتایج باعث طرح اولین سوالات جهت احساس نیاز به موضوعی مهم در مسیر رشد معامله گران بود و اولین گام های مبحث روانشناسی معامله گری برداشته شد.
در سال ۲۰۰۸ پس از اتفاقات زیان آور بازار وال استریت، کارگزاری های بزرگ به این نتیجه رسیدند که میزان ضرر آنها خیلی بیش از حد نرمال ریزش بازار است و در این مرحله روانشناسان حرفه ای جهت تربیت ذهن معامله گران اصلی وال استریت، استخدام شدند.

[av_promobox button=’yes’ label=’آموزش رایگان بورس’ icon_select=’yes’ icon=’ue80d’ font=’entypo-fontello’ color=’red’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ box_color=” box_custom_font=’#ffffff’ box_custom_bg=’#444444′ box_custom_border=’#333333′ label_display=” link=’page,5551′ link_target=’_blank’ id=” custom_class=” av_uid=’av-20kug4′ admin_preview_bg=”]
جهت مشاهده بخش های رایگان آموزش بورس دوره سهامدار موفق بر روی دکمه آموزش رایگان بورس کلیک نمایید.
[/av_promobox]
علم روانشناسی معامله گری هنوز جوان است و هر سال به صورت تصاعدی اهمیت این علم در پیشرفت معامله گران بیشتر و بیشتر اثبات می شود.
معامله گری در عین داشتن ظاهری ساده دارای پیچیدگیها و دشواریهای فروانی است به طوریکه درصد زیادی از کسانی که وارد بازار میشوند حتی با یادگیری تحلیل های مختلف تکنیکال (technical) و بنیادی (fundamental) بازهم موفق به کسب سود مستمر از آن نمیشوند.
دلیل پیچیدگی معامله گری در بازار سرمایه این است که انسان در طول یک معامله با عواطف و احساسات انسانی خود مواجه میشود. درگیر طمع، ترس، هیجان، استرس و … میشود و توان مدیریت صحیح معامله خود را از دست میدهد.
روانشناسی معامله گر شاید کلید گمشده معامله گران بازار های مالی به خصوص بازار بورس و اوراق بهادار ایران باشد. افراد زیادی با سرمایه گذاری در بورس شانس موفقیت خود را برای سود کردن در این بازار پر نوسان امتحان میکنند.
واقعیت این است که شما به عنوان یک تحلیل گر پس از مدتی بر استراتژی تحلیلی خود (شامل تکنیک تحلیل و روش مدیریت سرمایه خود) مسلط می شوید و پس از آن یاد گرفتن تکنیک های گوناگون اضافی چیز به درد بخوری به سودآوری معاملاتی شما اضافه نمی کند.
حالا شما می مانید و اشتباهات ذهنی خود، که تابع سوگیری های تفکری و احساسات تخریبی و البته تحت تأثیر قدرت پول بر ذهن شما شکل می گیرد. از این به بعد جهت پیشرفت در فرآیندهای معامله گری (که چرخه صحیح ماندگاری در بازار و سودآوری است) باید مرحله به مرحله روی ذهن، تفکرات و احساسات خود کار کنید.
کشف پلکانی نقاط قوت جهت تقویت بیشتر آنها و نقاط ضعیف جهت کمرنگ کردن آن با روش های علمی روانشناسی ، برگ برنده پیش روی معامله گران موفق می شود.
جهت مطالعه مقالات بیشتر در زمینه سرمایه گزاری در بازار های مالی می توانید به بخش مقالات خانه تدبیر و اندیشه مراجعه نمایید.
هم چنین می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله اهمیت روانشناسی معامله گری را مطالعه نمایید.
نویسنده : محمد اعمی
دیدگاهتان را بنویسید