6 گام برای استقلال مالی
استقلال مالی چیست؟
تعاریف زیادی از استقلال مالی شده است؛ استقلال یا آزادی مالی، حالتی است که در آن، فرد به اندازهای از ثروت میرسد که بدون نیاز به کار کردن، نه تنها از پس تمام مخارج زندگیاش برمیآید، بلکه در آسایش و رفاه کامل، زندگی میکند.
در کنار این مفهوم، مفهوم آزادی مالی به این معنی است که شما تصمیمات تان را بدون نگرانی در مورد اثرات مالی آن بر زندگی تان می گیرید، چرا که شما آماده ی هر اتفاقی هستید.
داشتن استقلال مالی برای ما ویژگی های مثبتی به همراه دارد:
اول اینکه به ما این امکان را می دهد که درآمد خود را به صورت مستمر افزایش دهیم و این به این معناست که ما همیشه پول خواهیم داشت.
دوم اینکه نیازی نیست برای کسب درآمد همیشه در ساعت و زمان مشخصی کار کنیم
داشتن استقلال مالی نگرانی شخصی برای خود و یا آینده مالی خانواده را کاهش می دهد
و نهایت اینکه داشتن استقلال مالی امکان لذت بردن از زندگی به دلیل رهایی از محدودیتهای مالی را فراهم می کند.
برای رسیدن به استقلال مالی باید بپذیریم که :
نیاز به یادگیری مداوم داریم
نیاز داریم که روحیهای شجاع و ریسک پذیر داشته باشیم
باید تغییرهای کلی در سیستمهای مالی شخصی خود ایجاد کنیم
گامهایی برای استقلال مالی
گام اول ـ پول برای شما به چه معناست؟
استقلال مالی از یک بانک یا دفتر برنامه ریزی شروع نمی شود، بلکه از فکرتان شروع می شود.
این افکار اغلب، نه همیشه ریشه در گذشته پولی به ظاهر فراموش شده دارند.
برگردید به اولین روزهایی که پول برایتان معنا پیدا کرد؛ همان روزهایی که تازه متوجه شدید پول برای شما چه کارهایی می تواند انجام دهد؛ وقتی متوجه شدید که پول می تواند بستنی قیفی لذت بخش و چرخ و فلک بازی را تدارک ببیند یا برای شما اسباب بازی های رویایی تان را فراهم کند.
شاید وقتی به آن روزها بازگردید، یادتان بیاید که برای پول بین والدینتان دعواهای دردناکی به وجود آمد یا آن اسباب بازی که دوستش داشتید را نتوانستید به دست آورید.
به گذشته برگردید، و به احساس امروزتان نسبت به پول نگاه کنید؛ ببینید از پول لذت می برید، عاشقش هستید، یا از آن می ترسید؟
احساس امروزتان حتما به رویدادی در گذشته تان باز می گردد؛ آن را بیابید.
تمام خاطرات و احساساتتان را مرور کنید، چیزی را از قلم نیاندازید. حتی برای این کار با دیگران مشارکت کنید.
درباره احساساتتان حرف بزنید، رها شوید. ممکن است خاطرات شما با سایرین متفاوت باشد اما همه آن ها ما را به مکان های مشابه هدایت می کند، مکان هایی که با شک به خود، بی ارزشی، نبود امنیت و ترس به هم پیچیده شده اند.
بیایید و با ترس هایتان روبرو شوید. ما زمانی رشد مالی می کنیم که مستقیم در چشم پول نگاه کنیم و خواهان آن شویم که آن را به دست آوریم.
گام دوم ـ واقعیت های جدید را بیآفرینید
همه ما برای رسیدن به خواسته ها و آرزوهایمان به پول نیازمندیم، همانطور که برای نفس کشیدن به هوا احتیاج داریم؛ این نیاز تمام نژادها، جنسیت ها و گروه های درآمدی است.
تقریبا همه ما تا اندازه ای درباره پول ترس ها یا نگرانی هایی داریم. اما با دیگران در این مورد کمتر صحبت می کنیم یا کمتر سعی در اعتراف این ترس ها برای خود داریم؛ اما این ترس ها مانع ما هستند؛ و ما را از کنترل مالی مان خارج می کنند .
نگاه به این ترس ها، گامی اساسی به طرف آزادی و استقلال است.وقتی برای این ترس ها چاره ای نیاندیشیم، به آنها قدرت می دهیم.
پس لازم است که از علف های هرز ترستان خلاص شوید تا بتوانید در باغ مالی تان آنچه را بکارید که لازم است رشد کند.
وقتی با ترس هایتان روبرو شوید؛ زمان آن است که دوباره افکارتان را آموزش دهید، تا از این تفکر که نمی توانم پول را کنترل کنم دور شوید؛ از این تفکرات که برای انجام خوب کارها شایستگی ندارم، بی پولی در راه است؛ فردا پول کافی نخواهم داشت؛ دور شوید.
قدرت تفکر مثبت یک ایده جدید نیست؛ اما درباره پول ایده ای جدید است.برای آنکه از ترس های مالی رها شوید؛ باید یک پیام مثبت و قدرتمند را برای خودتان خلق کنید و آن را در ذهن قدرتمندتان نصب کنید تا جایگزین ترسی شود که پشت سر گذاشته اید. همین حالا شروع کنید. باورهای جدید را جایگزین باورهای منفی قبلی خود در ارتباط با پول کنید.
گام سوم ـ ببینید در کجای زندگی مالی تان ایستاده اید
به خاطرات کودکی تان در رابطه با پول فکر کنید، آن را به ترس های امروزتان ارتباط دهید، واقعیت های جدید، ایجاد کنید تا این ترس ها مانع اقداماتتان نشوند.
و حالا به سراغ واقعیت های فعلی زندگی تان بیایید.
ببینید با پولی که درمی آورید و خرج می کنید ، چه می کنید. با این مرحله و از طریق رویارویی با آنچه واقعا با پولتان انجام می دهید افکارتان، عملکردها و کلامتان درباره پول شروع به یکی شدن می کنند و واقعی می شوند.
با این گام زندگی مالی تان را به روشی واقعی تحت کنترل در می آورید.
همه ما برای پولمان سخت کار می کنیم، با وجود این به پول اجازه نمی دهیم برایمان کار کند، چون واقعا نمی خواهیم آن را کنترل کنیم، نمی خواهیم در برابر پولی که به دست می آوریم، مقدار پولی را که خرج می کنیم بررسی کنیم.
در این گام از حرکت به سمت استقلال مالی شما باید به این فکر کنید که پولتان به کجا می رود؟ شما می خواهید از نظر مالی قدرتمند و مسئول باشید، برای انجام این کار باید با این واقعیت صادقانه روبرو شوید و دقیقا بدانید امروز کجا ایستاده اید.
همچنین شما باید بدانید درآمدتان چقدر است؟
برای اینکه این گام را به راحتی بردارید، لازم است که تا حد امکان واقع بین باشید.
وقتی هزینه و درآمدتان را مشخص کنید و آنها را مقایسه کنید، دقیقا می دانید که اکنون کجا ایستاده اید.
حالا باید ببینید از اینجا می خواهید به کجا بروید؟
گام چهارم ـ مسئول آنهایی باشید که دوستشان دارید
اگر روزی نباشم، چیزی است که احتمالا ذهن همه مارا به خود مشغول می کند.
ما در قبال کسانی که دوستشان داریم، مسئولیم.
این موضوع به این معناست که شما مسئولید به گونه ای برنامه ریزی مالی انجام دهید، که علاوه بر خودتان، آنها که با شما زیسته اند و شما دوستشان دارید نیز، از ترس های مالی شان رها شوند.
شما می توانید تصمیم بگیرید که برای وقتی که ناتوان هستید یا اصلا نیستید نیز برنامه ریزی مالی داشته باشید تا پس از شما، آنها که دوستشان دارید، علاوه بر رنج نبودنتان، رنج دیگری را تحمل نکنند.
گام پنجم ـ مسئول خود و پولتان باشید
پول یک هویت زنده است ، اگر آن را با احترام سرمایه گذاری کنید، اگر به موقع سرمایه گذاری کنید تا رشد کند، این درآمدها به خوبی از شما مراقبت می کنند و این مراقبت برای افرادی که دوستشان دارید هم ادامه می یابد.
برنامه ریزی نکردن برای آینده پولتان، بی احترامی به خودتان، دیگران و پولتان است.
این بی احترامی به خودتان است که با بدهی تان مواجه نشوید، اصول اساسی سرمایه گذاری را یاد نگیرید و از پولتان محافظت نکنید و اطمینان نداشته باشید هر پولی که خرج می کنید، پولی است که واقعا باید هزینه شود.
روزی که صورت حساب هایتان را پرداخت می کنید، زمانی که مالیات هایتان را می فرستید، هزینه های پنهانی که برای حساب جاری بانک تان پرداخت می کنید، همه در این قضیه اهمیت دارند که چقدر پول دارید و چقدر پول به دست می آورید.
گام ششم ـ به خودتان اعتماد کنید
برای هر کدام از ما تصمیماتی می آید و تصمیماتی می رود ـ ما تصمیماتی می گیریم و باید پیامدهای آن را هم رسیدگی کنیم؛ اما ما همه درباره زندگی و مسائل مالی مان همواره تصمیم گیری کنیم:
باید فکر کنیم چه خودرویی بخرم؟ چه زمانی آن را بخرم؟ فرزندانم را به چه مدرسه ای بفرستم؟ اتاق خوابم را چه رنگی کنم؟ به رستوران بروم یا نروم؟ این سهام را بخرم یا نخرم؟
گاهی ما تصمیم می گیریم که سرمایه گذاری کنیم؟ اینکه خودم سرمایه گذاری کنم یا به دیگری بسپارم، تصمیم مهمی است.
پیشنهاد و راهکار ما این است که تا می توانید بیاموزید که خودتان سرمایه گذاری کنید.
زبان سرمایه گذاری را بیاموزید، دانش و آگاهی داشته باشید و خودتان تصمیم بگیرید که بهترین نوع سرمایه گذاری برای شما چیست؟
ممکن است ورود به بازار سهام برای همه خوب باشد ، برای شما نه! ممکن است خرید ملک برای دوستتان مناسب باشد، برای شما نه! ممکن است خرید بیمه عمر، برای دیگری خوب باشد، برای شما نه! یا برعکس، ممکن است ورود شما به بازار بورس حتی در شرایط رکود یک بازار برای همه بد باشد ، و برای شما بسیار خوب باشد. یا برای شما مناسب باشد که وارد طرح های کارآفرینی شوید.
اینها همه به شما بستگی دارد، به شرایطتان، به میزان دانش و مهارت تان!
پس در این گام پیشنهاد ما این است که تا می توانید بیاموزید که خودتان سرمایه گذاری کنید.
منابع
1ـ اورمن، سوزان، 9 گام برای استقلال مالی، مترجم لادن شریعت زاده ، تهران، نسل نواندیش
2ـ وب سایت آموزشی خانه سرمایه
دیدگاهتان را بنویسید